Header Windtight and airtight systems
Crearea unui climat plăcut în încăperi şi totodată făcând economii – avantajele sistemelor de etanşare ISOCELL sunt evidente în acest sens: 1. Economisirea energiei

Chiar şi la casele cu o bună izolaţie se înregistrează pierderi de până la 60 % datorită scurgerilor/ răsuflărilor din învelişul casei. Aerul rece pătrunde printre rosturi şi fisuri şi trebuie reîncălzit prin sistemul dvs. de încălzire. O izolaţie etanşă bine executată vă ajută să economisiţi energie şi prin urmare costuri.

2. O termoizolaţie mai bună

Rosturile din elementele de construcţie exterioară deteriorează efectul termoizolaţiei în mod considerabil. Un exemplu: în cazul unui element de construcţie cu dimensiunile 1×1 metru şi o grosime de 14 cm care prezintă un rost continuu de doar 1 mm, valoarea U se deteriorează de la 0,3 la 1,44 W/m2K. O izolaţie completă a casei executată etanş apără nu numai de frig dar şi de arşiţa din timpul verii.

3. Protecţie împotriva apei de condens

Apa de condens din construcţie deteriorează mai întăi valoarea U. Devine însă problematic când efectul acesteia provoacă deteriorări grave ale construcţiei, atunci când umiditatea nu se usucă destul de repede. Conform unei evaluări, două treimi din toate pagubele rezultate din condens în domeniul construcţiei sunt rezultatul unei etanşeităţi insuficiente.

4. O calitate mai bună a aerului

Locurile neetanşe din zidăria interioară afectează climatul încăperilor, deoarece prin aer pătrunde atât praf cât şi fibre de izolaţie. Etanşarea pereţilor cu produsele ISOCELL asigură la o aerisire corectă sau prin utilizarea aparetelor de aer condiţionat o calitate bună a aerului din încăperi.

5. Curentul este interzis

Expresia „tornada din priză” influenţează negativ confortul unui spaţiu de locuit. Aerul rece care pătrunde prin locuri neetanşe este mai greu şi se deplasează din acest motiv în punctul cel mai jos din încăpere, adică deasupra pardoselii. Se instalează un sentiment neplăcut prin răcirea picioarelor. În acest caz, chiar şi o izolaţie bună în subsol nu ajută la nimic, dacă aerul exterior pătrunde prin alte fisuri.

6. Funcţionează aparatul de aer condiţionat

Dacă dispuneţi de un sistem mecanic de aerisire, clădirea trebuie să fie extrem de etanşă, în caz contrar este afectată funcţionarea aparatelor de aer condiţionat. Valoarea maximă admisă pentru pătrunderea aerului este conform normelor ISO 9972 de trei ori mai mare ca la o clădire fără acest sistem de aerisire.

7. Zgomotul rămâne afară

Zgomotul pătrunde şi prin cele mai mici fisuri. Chiar dacă elementele de construcţie care înconjoară spaţiul dispun de o bună izolaţie fonică, rosturile pot contribui la ridicarea nivelului de zgomot. Cu ajutorul sistemelor de etanşare ISOCELL puteţi rezolva şi această problemă iar zgomotul deranjant rămâne afară.

Windtight and airtight systems 1
Windtight and airtight systems 2
Windtight and airtight systems 3