Header Cellulose insulation
Celuloza

Ce este ISOCELL?

ISOCELL este un material izolant din fibre de celuloză care este produs din hârtie de ziar printr-o procedură optimă de reciclare. Deci, materialul de bază al lui ISOCELL este lemnul, ale cărui caracteristici excelente sunt cunoscute de milenii.ISOCELL nu este toxic, nu contine nici un fel de substanţe nocive, are moliciunea şi căldura lânii. Nu irită pielea, nici nu este agresivă şi din acest motiv este evaluată drept un termizolant simpatic.

PROTEJAREA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR

Este binecunoscut faptul că printr-o bună izolaţie se economiseşte nu numai energia necesară încălzirii dar se protejează şi mediul înconjurător. Şi în cadrul producţiei izolaţia din celuloză ISOCELL este imbatabilă din punct de vedere ecologic. Comparativ cu alte materiale de izolaţie, cum ar fi polistirenul sau fibrele de sticlă, se consumă mult mai puţină energie primară în cadrul procesului de producţie. Comparativ cu polistirenul, el consumă o şesime şi comparativ cu fibrele de sticlă o treime.

CELE MAI BUNE VALORI DE TERMOIZOLARE

ISOCELL nu se caracterizează numai printr-o conductibilitate de căldură scăzută. Este cunoscut faptul că, dacă izolaţia este bună în punctul ei cel mai slab, atunci este vorba de o izolaţie de calitate. Cu ajutorul izolaţiei ISOCELL pot fi umplute cele mai înguste spaţii şi fisuri, astfel încât se obţine o saltea de izolaţie fără rosturi, continuă, fără piederi de căldură.

PROTECŢIE FONICĂ RIDICATĂ

În cazul unor verificări comparative au fost măsurate valori antifonice mai bune cu până la 7 DB la pereţii intermediari faţă de saltelele obişnuite din fibre.

PROTECŢIE IGNIFUGĂ RIDICATĂ

Izolaţia din celuloză ISOCELL se impune tot mai mult şi în cazul protecţiei ignifuge faţă de materialele de izolaţie obişnuite. Acest lucru îl dovedesc verificările ignifuge efectuate cu succes la componentele de construcţie de la F30 până la F90. Având o clasă EN de B-s2-d0, izolaţia de celuloză ISOCELL a primit cele mai bune aprecieri pentru materiale de izolaţie ignifuge. Izolaţia din celuloză ISOCELL nu arde. Se carbonizează doar stratul exterior.

REGLAREA UMIDITĂŢII

Izolaţia din celuloză ISOCELL este capabilă să preia umiditatea prin fibrele sale fără pierderea valorii de izolare şi să o redea în mod uniform. Capacitatea deosebită de înmagazinare a umidităţii are efect de reglare climatică a spaţiului. În cazul asanării sau la sistemele acoperişurilor plane, fără aerisire posterioară, ISOCELL are efect de barieră contra umidităţii din punct de vedere fizic al construcţiei. În plus, spre deosebire de saltelele din fibre obişnuite, densitatea aerului şi a vântului, în special în construcţia lemnului este considerabil mai bună. Luate în ansamblu, caracteristicile naturale ale fibrelor din celuloză în combinaţie cu tehnologia de suflare a ISOCELL-ului îndeplinesc cele mai ridicate cerinţe referitoare la climatul spaţiului de locuit şi la economisirea energiei.

PROTECŢIE EXCELENTĂ ÎMPOTRIVA ARŞIŢEI

ISOCELL nu se caracterizează numai printr-o conductivitate scăzută. Conductivitate termică λ 0,039 W/mk Este recomandata pentru izolarea termica si fonica a cladirilor cu structura din lemn (în special pentru constructiile cu consum redus de energie sau pasive), datorita propritatilor ignifuge si de protectie contra daunatorilor.

Capacitatea mare de înmagazinare a izolaţiei din celuloză ISOCELL permite o penetrare vizibil întârziată a căldurii solare. Chiar şi spaţiile din mansardă / podul casei rămân răcoroase până noaptea târziu, puteţi dormi liniştiţi. Aşa cum se poate stabili valoarea U în cazul termoizolaţiei, se poate calcula şi protecţia împotriva arşiţei. În cazul din urmă este vorba de o defazare. Defazarea PHI este durata în ore necesară unui val de temperatură, pentru a pătrunde din exteriorul unei părţi de construcţie în interiorul încăperii. Cu cât defazarea este mai mare, cu atât încălzirea sau răcirea interiorului clădirii este întârziată!

DOMENII DE APLICARE

IZOLAREA SARPANTEI

Aceasta este metoda de prelucrare cea mai uzuală. Ea este utilizată la izolarea spaţiilor dintre căpriori în mansardă şi în pereţii cu montanţi. Fibrele de celuloză se îmbină între ele formând o pâslă şi se obţine un strat de termoizolaţie exact, fără rosturi şi care se tasează perfect.

IZOLAREA PODULUI (Mansardă nelocuită)

În cazul în care podul casei este nelocuit și nu se dorește încălzirea acelui spațiu, se recomandă izolarea tavanului dintre ultimul etaj și pod. de cele mai multe ori tavanele sunt alcătuite din grinzi între care există spații goale, care pot fi umplute cu materialul izolant. In cazul in care exzista o placa de beton se recomanda sistemul Woodyfix.

IZOLAREA PERETILOR

Injectarea celulozei cu presiune în interiorul structurilor de pereti se suflă cu ajutorul unui furtun, duze sau lănci. în aceasta tehnica, izolatia este suflata cu o presiune anume (reglabila în acord cu densitatea agreata de catre producator) în spatiile libere din interiorul elementelor de constructii, printr-un furtun flexibil si se autocompacteaza, rezultând o anvelopa exterioara etansa si omogena din punct de vedere termic si fonic.

SUFLARE UMEDĂ

Această tehnică este utilizată în zona verticală la construcţii deschise, cum ar fi de ex. pereţii de rezistenţă deschişi pe o parte (coşuri de instalaţii, pereţii intermediari). Procedura de suflare umedă este utilizată de asemenea la straturile de izolare fonică a planşeelor şi bolţilor. Clădirile declarate monumente de artă, unde nu este permisă modificarea faţadei exterioare, pot fi izolate prin această procedură.

Izolatia din celuloza este foarte versatila – cu ea se pot izola acoperisuri, poduri, pereti, pardoseli si tavane, inclusiv forme deosebite ca domuri, arcade, bolte sau beciuri de cladiri vechi.

DESFĂŞURAREA ACTIVITĂŢII PE ŞANTIER

Specialistul soseşte cu camionul pe şantier. A adus deja totul cu el: materialul de termoizolaţie cât şi utilajul de suflare. Astfel, se economiseşte transportul materialului şi sunt evitate problemele de depozitare pe şantier. Sacii cu celuloză sunt descărcaţi de către un angajat direct din camion în utilajul de suflare. Utilajul transportă celuloza prin intermediul furtunului de transport in spaţile dorite. Furtunul de suflare se introduce în spaţiul care se doreşte izolat. Specialistul deserveşte prin telecomandă utilajul de suflare. Fiecare spaţiu este termoizolat fără rosturi, cu tasare fără cusur şi continuu în cel mai scurt timp. Fibrele de celuloză devin în construcţia lor pâsloase, formând o saltea termoizolantă stabilă, fără rosturi. Suflarea se efectuează exclusiv de către unităţi specializate şi licenţiate ISOCELL. Acestea garantează o termoizolaţie rapidă, curată şi corectă.

Cellulose insulation 1
Cellulose insulation 2
Cellulose insulation 3
Advisory service, Development, Machine technology

A promise is a promise.

Responsible for blowing technology at ISOCELL is Herbert Kriechhammer. Besides blowing machines, a complete system is supplied. That makes total sense, but was not always so. “We started in 1996 and at that time there were hardly any machines on the market that were manufactured well, were quick and performance-oriented. Our partners‘ machines often did not function. And so we began to construct blowing machines ourselves.“

more

Development, Pioneers

“When I insulate well the technology is not important.“

Kay Künzel is expert for green architecture

He counts on passive houses and energy-efficient construction and is an approved expert for acoustic and thermal protection. And: Kay Künzel cannot understand the culture of questioning “When does it pay off?“ with regard to house construction. “I don’t ask this question when I buy a pair of pants, either.“

more